DeAgostini

TRENDY WINTERSJAALS

von

We kennen allemaal de uitdrukking ‘een vrouw kan nooit genoeg schoenen hebben’, nietwaar? Als je het ons vraagt, geldt hetzelfde ook voor een ander essentieel modeaccessoire: de sjaal. In regen of zonneschijn, wind of sneeuw, sjaals zijn het ultieme kledingstuk, wat voor weer het ook is. Ze zijn modieus en praktisch tegelijk en kunnen zonder veel moeite iedere outfit instant glamour geven, en dat allemaal terwijl ze je lekker warm houden tijdens die bitterkoude wintermaanden.
 
knittedscarf
 
En terwijl je schoenen eigenlijk maar op één manier kunt dragen, staan sjaals bekend om hun vele mogelijkheden. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei lengtes, stoffen, motiefjes en diktes. Je kunt ze over je schouders leggen, om je nek slaan of nonchalant laten hangen: de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.
 
ballofyarn-0
 
Welke kant de mode in de toekomst ook op zal gaan, één ding is zeker: de sjaal blijft een tijdloos, klassiek accessoire. In tegenstelling tot talloze trends die komen en gaan met de seizoenen, keren sjaals gegarandeerd weer terug, jaar in, jaar uit.
 
shutterstock_160911902
 
Met de winter in aantocht is er één soort sjaal die onherroepelijk een comeback maakt: de klassieke, gebreide sjaal. Of je nu op een ijskoude ochtend naar je werk loopt of op weg bent naar vrienden voor een avondje uit, er gaat niets boven een heerlijk warm breisel rond je nek, alsof je nog altijd lekker in bed ligt.
 
Gebreide sjaals passen uiteraard bij allerlei looks en kunnen op vele manieren gedragen worden. Combineer een grote handtas met een bijpassende oversized sjaal, of draag een felle sjaal over een klassieke little black dress om je outfit in een handomdraai karakter te geven.
 
Wat het kiezen van de juiste kleuren betreft, passen neutrale tinten bij de meeste outfits, terwijl felle kleuren of prints een fashion statement op zich kunnen zijn. De Schotse ruit is een vertrouwd patroon voor de winter, terwijl etnische motieven een trend van dit moment zijn die hoogstwaarschijnlijk ook in de wintermaanden nog doorloopt.
 
Als we terugkijken op de modeshows van het afgelopen herfst/winterseizoen, lijken ontwerpers de sjaaltrends deze winter volledig omarmd te hebben. Van lange, dunne breisels in neutrale kleuren tot bontgekleurde, grofgebreide exemplaren, het aanbod van sjaals is dit jaar enorm gevarieerd als het gaat om structuren en designs.
 
Als je je eigen gebreide wintersjaal maakt, kies dan voor een los breisel dat eenvoudig is, maar tegelijkertijd diepte geeft aan je outfit. Kabelpatronen en Keltische knopen zijn populair en geven iedere outfit extra dimensie. Ook pompons en franjes kunnen je sjaal een persoonlijk tintje en een uniek uiterlijk geven.
 
Als we vooruit kijken is één ding duidelijk: iedereen die deze winter een gebreide sjaal draagt is helemaal van nu.
 
shutterstock_160601192
 
 
line-0