DeAgostini

VERSIER MET ZELFGEMAAKTE POMPONS

von

De meesten kunnen zich de pompons nog wel herinneren die ze toen ze klein waren tijdens de handwerkles maakten, maar wie had gedacht dat pompons nog eens een eigenzinnige en opvallende modetrend zouden worden? Pompons zijn een veelzijdig accessoire, verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren, materialen en afmetingen. En het leukste is: je kunt ze bijna overal aan vastmaken, van hakken en oorbellen tot badmatten en theemutsen. Wat wil je nog meer?
 
Unknown-600x600
 
Van alle materialen die er zijn, zijn wollen pompons het geliefdst, of ze nu aan een sjaal bungelen of aan de rand van een lekker zachte deken zitten.
Als je thuis om je heen kijkt en vindt dat er een persoonlijke touch ontbreekt, waarom versier je dan niet eens wat items met pompons? Er zijn mensen die pompons aan de hoeken van kussens en plaids hebben gezet, een zelfgemaakte pomponboom van takken en wol hebben gemaakt of een bonte guirlande van pompons over de schoorsteenmantel hebben gedrapeerd. Een kleurrijk kleed dat bestaat uit een mozaïek van pompons geeft gegarandeerd karakter aan elke saaie, neutrale ruimte. En pompons zien er niet alleen fantastisch uit op de vloer, maar ook als ze aan het plafond hangen. Hang ze boven je bed, of maak een pompon-mobile voor boven een wiegje: een geweldige manier om een ruimte diepte te geven.

 
ballofyarn-0
 
Je kunt met pompons niet alleen je interieur een make-over geven, maar natuurlijk ook je kleding en accessoires. Daily Life-journaliste Kathleen Lee bezocht dit jaar vele modeshows en weet te vertellen dat pompons een van de grootste trends zijn. Ze zag ze bijvoorbeeld zelfs aan de oren van modellen die over de catwalk liepen. Dat was het werk van Adriana Giuffrida, die beroemd is geworden dankzij haar unieke kledingontwerpen met pompons.
 
shutterstock_116704732
 
Het is overduidelijk dat het dit jaar niet alleen draait om pompons aan kleding, maar ook aan tassen, schoenen en andere accessoires. Tijdens de London Fashion Week zag Kathleen dat House of Holland zijn modellen had gekleed in chunky hakken met pompons op de neus, terwijl de New Yorkse ontwerpster Tanya Taylor haar modellen had uitgerust met pompon-bonttassen. De Britse luxe-schoenenontwerpster Charlotte Olympia gebruikte altijd al pompons in haar ontwerpen, namelijk op de neus van sommige schoenen uit haar basiscollectie. In de woorden van Kathleen: pompons zijn een combinatie van handwerk en mode, leuke, wollige versieringen van je alledaagse kledingstukken. Maar let wel, zo adviseert ze, ‘less is more’ als het gaat om pompons. Als je jezelf helemaal volhangt, zie je er voor je het weet uit alsof je gebombardeerd bent met wol.
 
Het leuke aan pompons is dat ze zo veelzijdig zijn en perfect passen bij kleding, accessoires en interieuritems. Bovendien zijn ze makkelijk te maken, en als je overweegt er zelf een paar in elkaar te zetten, kun je experimenteren met verschillende vormen, materialen en kleurencombinaties om te kijken wat het beste bij jou past.
 
 
line-0